Anchetă internă la SCJU Arad, după ce un bebeluş a murit la 44 de ore de la naştere

O anchetă internă a fost demarată în Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, după ce un bebeluș a decedat la 44 de ore de la naștere.

‘Un bebeluș care a venit pe lume prin cezariană, joi, 21 mai, la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Arad, a decedat la 44 de ore de viață. Copilul a avut la naștere 51 de centimetri și o greutate de 3,200 de grame, primind nota 9’, a declarat luni,  dr. Carmen Neamțu, director medical al SCJU.

Potrivit acesteia, cu toate că la naștere totul era în regulă, în prima oră de viață au început să apară unele probleme, ridicându-le medicilor suspiciunea unei patologii pulmonare.

‘Medicii au făcut toate investigațiile și toate demersurile pentru stabilirea unui diagnostic. Nou născutul a fost pus pe aparate, i s-a făcut radiografie pulmonară și, în cele din urmă, medicii au reușit să îî pună diagnosticul de pneumonie congenitală. S-a demarat tratamentul prescris de medicii specialiști, copilul a fost monitorizat continuu, fiind transferat la terapie intensivă. Starea bebelușului a fost relativ staționară timp de 36 de ore. Nu s-a îmbunătățit, dar nici nu s-a înrăutățit până vineri seara, când a început instaurarea fenomenelor insuficienței respiratorii acute. Starea sa s-a degradat în ultimele ore și, la 44 de ore de la venirea sa pe lume, bebelușul a decedat’, a afirmat Carmen Neamțu.

Potrivit acesteia, medicii afirmă că aparent decesul a fost cauzat de o pneumonie, care ar fi putut fi contractată încă dinainte de naștere, de la mamă, care ar fi fost răcită.

‘La nivelul Secției de Obstetrică și Ginecologie a fost demarată o anchetă internă și, funcție de rezultatele acesteia, se vor lua măsuri‘, a precizat Neamțu.

În perioada următoare, medicii legiști vor face necropsia corpului bebelușului, urmând să se pronunțe asupra cauzelor care au condus la deces.

Părinții bebelușului, pentru care acesta era primul copil, au anunțat că vor depune o plângere la Colegiul Medicilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata