Anchetă internă la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi după ce părinţii au aflat la cinci zile că le-a murit bebeluşul

Conducerea Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iași a declanșat o anchetă internă după ce părinții unui nou născut au reclamat că au fost informați abia după cinci zile de moartea acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie, dr. Cătălina Ionescu, a declarat că nou născutul a fost transferat la unitatea medicală după ce a stat câteva săptămâni la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă.

El a fost născut într-un spital din Vaslui, iar din cauza unei malformații congenitale la nivelul inimii și a Sindromului Down a fost transferat la Iași. Medicii neonatologi au încercat să îi salveze viața. După trei săptămâni de spitalizare l-au direcționat spre Spitalul de Pediatrie.

Inima copilului internat la Clinica de Terapie Intensivă a încetat să mai bată după două săptămâni de spitalizare. Celor de la Spitalul de Pediatrie le-a fost greu să contacteze familia pentru a anunța nefericitul eveniment, întrucât părinții nu au lăsat date de contact, iar mama nu s-a internat în spital pentru a fi alături de copilul său.

„Copilul avea vârsta de o lună și câteva zile. Pe perioada spitalizării mama nu a stat cu el. De obicei părinții stau cu copiii lor, chiar dacă au 14 sau 16 ani. Noi nu o puteam obliga. Numărul de telefon al niciunuia dintre părinți nu a fost trecut pe fișa de observație. Așa că nu am avut cum să anunțăm familia din timp. Familia a fost anunțată imediat după ce am reușit să facem rost de datele de contact. Vom demara o anchetă internă în acest caz”, a precizat dr. Cătălina Ionescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata