Ancheta preliminară la Spitalul CFR 2 indică posibilitatea unei infecţii nosocomiale

Ancheta preliminară desfăşurată la Spitalul CF 2 Bucureşti a arătat că cele două persoane în stare gravă au suferit intervenţii chirurgicale minore, iar starea lor de sănătate s-a agravat post operator, se arată într-un comunicat de presă transmis de către Ministerul Sănătăţii.

„Din ancheta preliminară s-a identificat faptul că ambele persoane au fost internate în data de 19 aprilie la Spitalul CF 2 şi au suportat intervenţii chirurgicale minore, cu agravarea stării de sănătate postoperator. Ancheta Ministerului Sănătăţii este în curs de derulare, au fost ridicate probe pentru analiza de laborator”, se precizează în comunicatul citat.

Potrivit acestuia, datele de până acum indică posibilitatea unei infecţii nosocomiale, aceasta urmând a fi confirmată sau infirmată de analizele de laborator.

În dimineaţa de 23 aprilie o echipă de la Ministerului Sănătăţii s-a deplasat la Spitalul CF 2 Bucureşti, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, în vederea evaluării situaţiei care a determinat apariţia celor două cazuri grave internate în acest moment la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Prim-solista de la Teatrul Naţional de Operetă ‘Ion Dacian’ Amelia Antoniu (36 de ani) a ajuns, în noaptea de marţi spre miercuri, la Secţia terapie intensivă a Spitalului Universitar, în comă. Dr.Bogdan Popescu, purtător de cuvânt al spitalului, a declarat că pacienta a venit de la Spitalul CFR 2, iar acum se află conectată la aparate, ”starea sa fiind foarte gravă, cu insuficienţă a mai multor organe, din cauza unei infecţii, în prezent efectuându-se o evaluare a pacientei”.

El a adăugat că au fost trimise analize la Institutul ‘Matei Balş’, pentru a afla cauzele stării pacientei, iar Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă.
Amelia Antoniu se internase la Spitalul CFR 2 pentru cauterizarea unei răni pe colul uterin, o intervenţie simplă în urma căreia, în mod normal, ar fi trebuit să se externeze foarte repede.

O comisie a Ministerului Transporturilor, în a cărui subordine se află Spitalul CFR 2, a închis secţia de Ginecologie şi a luat probe epidemiologice din spital. Acestea au fost duse la laborator pentru a se stabili de ce natură este virusul respectiv. Amelia Antoniu este una din cele mai importante prim-soliste ale Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” şi profesor de canto şi teatru muzical la Şcoala ”Mark Twain” Bucureşti şi la „Center Stage” Bucureşti.

Este distribuită în cele mai importante spectacole ale Teatrului Naţional de Operetă, printre care „Romeo şi Julieta” (Doamna Capulet), „Văduva veselă” (Valenciene, Sylvienne), „Contesa Maritza” (Liza), „Silvia” (Stasi), ”Odiseea Visotki” (Lolita) şi altele. Activitatea sa artistică include, pe lângă numeroase spectacole, înregistrări audio, apariţii TV, concerte vocal instrumentale şi turnee în ţară şi străinătate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata