Anchetă redeschisă, după acuzații de viol la adresa lui Luc Besson

Acuzațiile de viol la adresa regizorului francez Luc Besson aduse de actrița Sand Van Roy vor fi reanalizate, a decis un judecător de la o instanță din Paris, potrivit Le Figaro.

După o anchetă care a durat nouă luni, plângerea inițală făcută de Sand Van Roy a fost clasată, pe 25 februarie, de Parchetul din Paris, din cauza probelor insuficiente.

Actrița olandezo-belgiană a depus însă o nouă plângere, iar ancheta a fost redeschisă miercuri, a anunțat, vineri, avocatul acesteia.

Sand Van Roy l-a acuzat, în mai 2018, pe Besson că a violat-o într-un hotel din Paris, dar regizorul a fost anchetat abia în decembrie.

Avocatul lui Besson a declarat pentru publicația The Hollywood Reporter că acesta neagă în continuare acuzațiile.

După plângerea inițială depusă de Van Roy, alte opt femei l-au acuzat pe Besson de hărțuire sexuală și viol.

Regizor, scenarist şi producător, Luc Besson, care are în spate o carieră de peste un sfert de secol, este proprietarul companiei EuropaCorp, prin intermediul căreia a produs peste 50 de filme. Besson a început să scrie poveşti din plictiseală – se spune că a terminat primele versiuni ale scenariilor „Al cincilea element” şi „Marele albastru” pe când era adolescent. Criticii îl identifică pe Besson drept o figură centrală a mişcării Cinéma du look (stil extrem de specific şi de vizual prezent în cinematografia anilor ’80 – începutul anilor ’90). „Metroul”, „Marele albastru” şi „Nikita” sunt considerate exemple ale acestei şcoli stilistice, care preferă stilul substanţei şi spectacolul poveştii. În ultimii ani, Besson a scris şi a produs nenumărate filme de acţiune, precum seriile „Taxi” şi „Curierul” şi peliculele „Sărutul Dragonului” şi „Dresat pentru a ucide”, ambele cu Jet Li.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata