Anchete la Iași după ce o femeie a murit în fața Spitalul de Recuperare

IAȘI (MEDIAFAX) – O femeie de 62 de ani a murit, marți, în fața Spitalului de Recuperare din Iași, după ce a ieșit din curtea unității medicale. Femeia nu era pacienta spitalului, însă era diagnosticată cu mai multe boli.

Polițiștii ieșeni fac cercetări după ce, marți seara, au fost solicitați să intervină în zona Spitalului de Recuperare, unde o persoană a fost declarată decedată.

„Este vorba despre o persoană de sex feminin, de 62 de ani, domiciliată în municipiul Iaşi. Ar fi fost adusă la unitatea medicală cu o maşină particulară, deocamdată nu ştim dacă a fost şi internată cu forme legale. Când a ieşit din incinta spitalului a căzut, i s-a făcut rău. Echipajul de pe Ambulanţă a sosit la faţa locului şi a constatat decesul din cauza unui stop cardio-respirator. În cauză au fost demarate cercetări pentru a se stabili cauzele decesului”, a declarat Beatrice Romanescu, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

O anchetă a fost demarată și de către reprezentanții unității medicale în fața căreia femeia și-a pierdut viața, chiar dacă ea nu era pacienta spitalului.

„Am vorbit cu medicul de gardă de la Clinica de Recuperare Cardiovasculară, care a fost implicată direct în acest eveniment. Ea a spus că pacienta a fost externată dintr-un alt spital, posibil în cursul zilei de astăzi, dar trebuie să cercetăm acest lucru. Ea avea foarte multe afecţiuni. Avea diabet zaharat, obezitate, bronhopneumopatie cronică obstructivă, hipertensiune, cardiopatie ischemică, sindrom de apnee de somn. În general, nu era într-o stare de sănătate cât de cât acceptabilă. Am demarat o anchetă internă. Trebuie să aflăm cât timp s-a scurs de la ultima internare până a ajuns în curtea Spitalului de Recuperare, cât timp s-a scurs de când doctorul a fost solicitat şi momentul intervenţiei efective. În mod cert se va face o autopsie şi vom putea corela datele pe care le culegem din documente şi cele ale necropsiei”, a declarat directorul medical al Spitalului de Recuperare din Iaşi, Doru Baltag.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata