Andreea Paul: PDL cere eliminarea accizei suplimentare şi va depune un proiect de lege în acest sens

PDL cere Parlamentului abrogarea normelor care permit majorarea accizei pe litrul de combustibil cu şapte eurocenţi de la 1 aprilie 2014 şi va depune luni în Camera Deputaţilor un proiect de lege în acest sens, a anunţat vineri deputatul Andreea Paul, prim-vicepreşedinte al formaţiuni.

„PDL susţine eliminarea accizei de 7 eurocenţi pe litrul de combustibil, nu doar prin declaraţii sau semnături mascate, ci prin fapte. Declaraţiile şi semnăturile vin şi trec, acciza însă rămâne. Nu putem lăsa Guvernul Ponta să scumpească şi mai mult benzina şi motorina de la 1 aprilie. PDL consideră neîntemeiată introducerea acestei taxe şi luptă în Parlament pentru a o împiedica. (…) Astfel, PDL solicită abrogarea punctelor 59-62 ale art. I din OUG 102/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, care prevăd o majorare a accizelor pentru benzină cu plumb, benzină fără plumb, motorină şi petrol lampant cu 70 euro pentru 1.000 litri”, afirmă Andreea Paul, potrivit unui comunicat de presă.

Deputatul democrat-liberal susţine că, în opinia PDL, urmare a scumpirii combustibilului, preţul final al carburanţilor din România va fi unul dintre cele mai mari din Uniunea Europeană (între primele şase state membre) raportat la un salariu mediu net pe economie care ne plasează în partea inferioară a clasamentului statelor europene.

Totodată, explică Paul, începând cu 1 ianuarie 2014, prin modificarea metodologiei de calcul a accizei în lei (renunţarea la cursul din prima zi de luni a lunii octombrie 4,4304/ 7 octombrie 2013), „s-a ajuns deja la o creştere a accizei în lei cu 7% prin raportarea la o paritate de 4,738 lei pentru un euro”.

„Măsura fiscală nu va aduce sporuri de venituri bugetare deoarece: cei mai importanţi consumatori, transportatorii români şi străini, au declarat deja că vor prefera să alimenteze în statele vecine – astfel consumul scade. (…) Măsura va avea o influenţă negativă deosebită asupra competitivităţii mediului de afaceri din România, prin creşterea costurilor aferente transportului. (…) Mai mult, PDL subliniază argumentul evident, reliefat şi de către reprezentaţii FMI, potrivit căruia acciza se colectează global şi nu există nicio garanţie a destinaţiei precise – lucrări de infrastructură rutieră – pentru sumele colectate prin majorarea de acciză”, mai afirmă deputatul PDL. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata