Andrei Butaru (ANSVSA) le recomandă românilor să nu mai consume produsele firmei Brădet

Preşedintele ANSVSA, Andrei Butaru, le-a recomandat celor care mai au în casă produse ale firmei Brădet să nu le mai consume.

„În ceea ce priveşte acţiunea de retragere de pe piaţa naţională a produselor lactate ale firmei Brădet, toate produsele fabricate în luna februarie au fost retrase. Acestea putem să spunem clar că sunt retrase din lanţurile comerciale. Există posibilitatea ca să mai fie în casele proprii, dar pe această cale îi anunţăm că nu trebuie să consume aceste produse care au fost incriminate”, a declarat preşedintele ANSVSA vineri într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, întreaga cantitate din România de produse lactate ale firmei Brădet a fost retrasă şi distrusă, dar şi din Spania 1.112 kg şi Italia 546 kg.

Butaru a spus că, în eventualitatea în care patronul firmei Brădet va dori să reia producţia, reprezentanţi ai ANSVSA se vor deplasa la fabrică pentru a observa dacă sunt îndeplinite condiţiile în vederea autorizării.

El a explicat că un produs alimentar poate să fie corespunzător din punct de vedere sanitar, însă se poate contamina pe durata transportului, prin manipulare sau gestionare.

Potrivit lui, în prezent, produsele alimentare din România sunt „sigure”, după cum au arătat analizele făcute.

Butaru a anunţat că va fi introdus şi controlul E.coli pentru producătorii de produse alimentare de origine animală.

„Avem în lucru un ordin, în care anul acesta o să introducem controlul inclusiv pe E.coli, program care se va desfăşura începând cu aprilie şi terminând cu decembrie 2016”, a mai spus Butaru. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata