ANEIR: De programul anticriză al guvernului s-a ales praful

Secretarul general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din România, Mihai Ionescu, a criticat, miercuri, atitudinea Guvernului fata de exportatori, afirmând ca acesta a ignorat cererile lor, iar nici una din propunerile acestora nu a fost aplicata prin planul de masuri-anticriza.

“Nu putem sa ramânem insensibili fata de ceea ce asteptam de la Guvern. Din programul anticriza, pentru realizarea caruia am participat la dezateri, s-a ales praful.

Nimic din ceea ce am scris acolo nu s-a intâmplat, in ceea ce ii priveste pe exportatori. Salut atitudinea activa a Fondului de Garantare in ceea ce priveste firmele, dar toata presiunea sta pe acest fond.

E clar ca in aceste conditii nimeni nu se va putea duce la banca pentru un credit”, a afirmat Mihai Ionescu, la o dezbatere privind criza economica.

De asemenea, reprezentantul ANEIR a mentionat ca prin prin politic ile economice trebuie sa fie stimulata reducerea deficitului extern.

“La ora actuala, exista foarte putine credite ce se acorda pentru productie in sectoarele care ar putea creste oferta interna”, a adaugat Ionescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata