Angajaţi ai fostului „Doi ş’un sfert” implicaţi în trafic cu ţigări

Mai mulţi ofiţeri ai Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Cluj (fostul „Doi şi un sfert”) s-au mutat subit în diferite departamente din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj.

Nu au fost comunicate oficial motivele acestor mutări, dar surse confidenţiale din cadrul Serviciului susţin că acestea au legătură cu cele patru controale care au vizat, în acest an, activitatea SIPI Cluj.

Ultimul astfel de control a avut loc la sfârşitul lunii iunie – începutul lunii iulie. La scurt timp după aceea, cel puţin patru ofiţeri au plecat din SIPI în structurile IPJ Cluj. Şeful IPJ Cluj, chestor de poliţie Ioan Pacurar, evită să comenteze încurcăturile în care au intrat noii lui sub ordonaţi. „Angajaţii SIPI nu se află în subordinea mea şi nu ştiu ce se întâmplă acolo”, ne-a declarat chestorul Ioan Păcurar.

Surse din cadrul instituţiei spun că printre cei care au părăsit fostul „Doi ş’un sfert” s-ar afla însuşi şeful Serviciului Filaj, Eugen Golban, care a trecut la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Economico Financiare.

Aparent, Golban nu are nicio legătură cu problemele legate de traficul cu ţigări. El ar fi fost acuzat de favorizarea unor agenţi din subordine în defavoarea altora, cei din urmă semnând un memoriu împotriva propriului şef.

În realitate, susţin sursele ziarului Evenimentul zilei, celor patru ofiţeri li se reproşează că n-au furnizat informaţii despre traficul cu ţigări de contrabandă aduse din Ucraina, efectuat chiar de membrii de familie ai unor poliţişti. Este, de exemplu, cazul fiicei unui poliţist din Dej care făcea contrabandă cu ţigări chiar în piaţa centrală a oraşului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata