Angajaţii Petromidia protestează în faţa sediului Rompetrol, solicitând creşteri salariale

Circa 250 de angajaţi ai rafinăriei Petromidia vor participa miercuri, 11 august, la un miting de protest organizat în Bucureşti, în faţa sediului Rompetrol, solicitând creşteri salariale de 300 de lei pentru fiecare salariat, a declarat liderul sindicatului Petrochimistul, Petre Tancău.

‘Solicităm aplicarea creşterilor salariale de 300 de lei pentru fiecare angajat, negociată cu conducerea. Creşterea salariilor a fost stabilită în luna iulie. Sunt 250 de angajaţi care vor sosi la Bucureşti’, a afirmat Petre Tancău.

Mitingul de protest va avea loc între orele 10.00-12.00, în faţa clădirii City Gate, Turnul Nordic, din Piaţa Presei Libere.

În urmă cu o săptămână, directorul general al grupului Rompetrol, Saduokhas Meraliyev, declara că Grupul Rompetrol pierde sume importante din cauza crizei, scopul conducerii grupului fiind de a menţine activitatea fără a disponibiliza o parte dintre angajaţi.

‘Din cauza crizei, Rompetrol pierde bani, mai ales în rafinăriile noastre. Unul dintre scopurile noastre nu este acela de a determina o creştere a salariilor. Ne concentrăm mai curând pe cum am putea evita descreşterea salariilor sau reducerea locurilor de muncă. În ultimii trei ani, am primit 1,8 miliarde dolari de la compania mamă, dar din cauza condiţiilor economice pierdem bani. Scădem toate costurile, exceptând cele cu personalul şi optimizăm activităţile.

Putem supravieţui cu numărul actual de locuri de muncă, dar rămâne de văzut în ce măsură de putem bucura de succes. Încercăm să supravieţuim în formula în care suntem acum, fără să dăm afară oameni’, explica atunci Meraliyev.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata