ANI: Conflict de interese penal constatat la Adrian Fumu, fost director executiv în AJOFM Buzău

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența indiciilor cu privire la posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Adrian Fumu, fost director executiv în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău (AJOFM), în perioada 1 noiembrie 2011 – 15 februarie 2013.

ANI precizează, într-un comunicat transmis joi , că, în perioada exercitării funcției de director executiv, Adrian Fumu a fost responsabilul legal în cadrul proiectelor POSDRU/96/6.2/S/58682, cu titlul „Acces — Parteneriat pentru Integrare Socială”, și POSDRU/100/5.1/G/76457, „Conformed — CONsiliere, FORmare, MEDiere — servicii integrate”, încheiate între Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM-POSDRU), în calitate de autoritate contractantă și AJOFM Buzău, în calitate de beneficiar.

„AJOFM Buzău a desfășurat activitățile celor două proiecte având ca partener principal pe SC Manager Consult SRL (societate comercială cu care persoana evaluată s-a aflat în raporturi de muncă în perioada 2 decembrie 2010 — 1 noiembrie 2011). Prin intermediul cererilor de rambursare aferente celor două proiecte, Adrian Fumu a avizat, depus și solicitat la plată decontarea sumei de 2.151.521,72 lei, sumă ce reprezintă cheltuieli declarate eligibile pe baza documentelor justificative depuse de către fiecare partener al proiectelor, printre care și SC Manager Consult SRL (operator economic care l-a retribuit pe Adrian Fumu pentru activitățile desfășurate în cadrul proiectelor, în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu acesta)”, se arată în comunicat.

Inspectorii de integritate au constatat că, prin depunerea acestor înscrisuri la Organismul Intermediar Regional POSDRU, și, ulterior, prin decontarea cheltuielilor declarate eligibile, în urma rambursării de către AM-POSDRU, Adrian Fumu a îndeplinit un act prin care a realizat un folos material direct către firma respectivă.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Adrian Fumu a infracțiunii de conflict de interese. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata