ANI: Fostul preşedinte al ANOFM Silviu Bian, în incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Silviu Bian, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 10 ianuarie 2009 – 17 octombrie 2011, întrucât a deţinut simultan şi funcţia de cenzor la mai multe societăţi comerciale.

Potrivit art. 84, alin. (2) din Legea nr.161/2003, „Funcţia de secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, precum şi cu exercitarea funcţiilor prevăzute la alin. (1), lit. c): funcţia de […] cenzor la societăţile comerciale”.

Silviu Bian a fost trimis în judecată în 2011 de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, el fiind acuzat că a primit 1.058.500 lei şi 22.000 euro de la opt angajaţi ai ANOFM, implicaţi în două proiecte destinate dezvoltării resurselor umane, finanţate din fonduri europene.

În 23 mai 2012, Silviu Bian a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 9 ani de închisoare cu executare, pedeapsă redusă în iunie 2013 de Curtea de Apel Bucureşti la 6 ani închisoare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata