ANI: Valentin Nicolau, fost membru în CA al SRTv, incompatibil

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Valentin Nicolau, fost membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis marţi Valentin Nicolau s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 — 12 decembrie 2013, întrucât, simultan cu funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al SRTv, a deţinut şi funcţiile de administrator şi director în cadrul SC Nemira Publishing House SRL.

Sursa citată precizează că, în firma respectivă, Valentin Nicolau deţine funcţia de administrator începând cu 21 iulie 2011 şi funcţia de director începând cu 9 iunie 2011.

În perioada 26 iunie 2012 — 12 decembrie 2013, el a deţinut şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al SRTV.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului.

Valentin Nicolau, dramaturg şi publicist, a fost preşedinte-director general al SRTV în perioada iunie 2002-iunie 2005. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata