ANM monitorizează norii radioactivi de la Cernobîl: nicio ameninţare în următoarele 7 zile

România nu este ameninţată momentan de norii de fum încărcaţi cu particule radioactive de la Cernobîl, fenomen apărut după incendiile din Rusia şi Ucraina. Meteorologii germani au zis că norii radioactivi riscă să fie purtaţi de curenţi spre estul Europei, în următoarele zile, mai exact în nordul Poloniei, Belarus şi sudul Suediei, informează adevarul.ro.

Directorul de prognoză al ANM, Aurora Bell, a declarat joi, 12 august, că „ANM monitorizează transportul poluanţilor şi când apare o şansă cât de mică ca România să fie afectată, vom semnala imediat acest lucru la MInisterul Mediului. În acest moment nu se întrevede acest lucru pentru următoarele zile. Indicii noştri sunt valabili pentru un interval de până la 7 zile”.

Efectele asupra sănătăţii umane

Un doctor specializat în medicina nucleară, de la clinica particulară Medlife, Dr. Cristian Florin Nicolae, a declarat pentru adevarul.ro că efectele expunerii la un nor de fum cu particule radioactive ating toate grupele de vârstă, de la copii, la adulţi şi bătrâni. La copii nenăscuţi pot apărea malformaţii, a spus medicul şi în general acest tip de expunere afectează organele genitale, tiroida.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata