ANSVS a aplicat sancţiuni pe litoral în valoare de 360.000 de lei

ANSVS a verificat în iulie 242 de unități amplasate în principalele staţiuni turistice, amenzile ridcându-se la 360.000 de lei. Printre cauze s-au se numără condiţiile de igienă necorespunzătoare sau comercialiozarea produselor expirate.

Controalele au vizat în special restaurante (88 la număr), magazine alimentare (48), baruri (36) şi unităţi de tip fast food (27). Pe lângă acestea, medicii veterinari oficiali au mai verificat pizzerii, cantine, braserii, unităţi de tip bufet, o unitate tip bistro, un supermarket şi 14 laboratoare de cofetărie/patiserie. Aceste unităţi au fost amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma acestor controale, Autoritatea Naţională Sasnitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a constatat deficienţe cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea produselor de origine animală cu termen de valabilitate expirat.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 36 de unități, respectiv 18 restaurante, 4 unități tip fast – food, 3 unități tip bufet, 2 magazine alimentare, 4 baruri,un supermarket, o rulotă, un laborator cofetărie/patiserie și o autoutilitară, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 358.900 de lei.

Sursa: Mediafax.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata