Ant lansează o platformă de tranzacționare transfrontalieră bazată pe blockchain, înaintea IPO de 35 de miliarde de dolari

Ant Group, proprietarul omniprezentei aplicații de plată mobilă din China, Alipay, a lansat vineri o platformă bazată pe blockchain-uri pentru decontări comerciale transfrontaliere, întrucât se concurează pentru lansarea mai multor produse tehnologice înainte de IPO-ul blockbuster.

Gigantul în vârstă de 16 ani, susținut de conglomeratul de comerț electronic Alibaba Group Holding Ltd, intenționează să listeze simultan în Hong Kong și pe piața STAR din Shanghai, tehnologică, luna viitoare, în ceea ce ar putea fi cea mai mare ofertă publică inițială din lume (IPO) – depășirea flotei de 29,4 miliarde de dolari a gigantului petrolier Saudi Aramco în decembrie anul trecut.

Ant încearcă să strângă aproximativ 35 de miliarde de dolari în IPO dual după ce a evaluat interesul timpuriu al investitorilor și pe baza unei evaluări mai mari de aproximativ 250 de miliarde de dolari sau mai mult, a raportat Reuters.

Ant a fost cunoscută anterior ca Ant Financial, dar și-a schimbat numele anul acesta pentru a se rebranda mai degrabă ca o firmă de tehnologie, mai degrabă decât ca furnizor de tehnologie financiară, datorită reglementărilor financiare mai stricte.

Noua sa platformă „Trusple”, o contracție de „încredere simplificată”, se bazează pe tehnologia blockchain a companiei Antchain.

Cumpărătorii și vânzătorii pot încărca ordine de tranzacționare pe platformă, ceea ce generează automat un contract inteligent cu informații precum logistica.

Atât băncile cumpărătorilor, cât și vânzătorilor pot procesa plăți folosind Antchain, a spus Ant.

Utilizatorii platformei ar putea, de exemplu, să includă furnizori care vând către alte companii prin piețe precum AliExpress, site-ul de comerț electronic al Alibaba.

Ant a depus cel mai mare număr de cereri de brevet blockchain la nivel global în ultimii doi ani, conform bazei de date de brevete IncoPat.

Tehnologia, un registru digital care formează coloana vertebrală a multor cripto-valute, cum ar fi bitcoin, a cunoscut o explozie de interes în China de la sfârșitul anului 2019, când președintele Xi Jinping a spus că țara ar trebui să-și accelereze dezvoltarea.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata