Antievaziunea îngroaşă birocraţia românească

Înfiinţarea unei firme durează chiar şi două ori mai mult acum, de când guvernul a adoptat o ordonanţă antievaziune. În cazul unei proceduri de cesiune a unei societăţi, s-a prelungit cu peste o lună.

George Dinescu este un bucureştean care vrea să-şi înfiinţeze o companie, în timp ce un prieten de-al său are o firmă fără activitate de care vrea să scape.

Potrivit lui Dinescu, cei doi au hotărât să facă un târg, prin care prietenul să-i cesioneze lui firma, ştiind că acest lucru nu va dura mai mult de două zile.

„Ne-am trezit că procedura durează mai mult de o lună. Mai nou, hotărârea de cesiune se depune la Registrul Comerţului, care o publică în Monitorul Oficial şi o trimite administraţiilor financiare din toată ţara”, mai spune George Dinescu.

Pasul următor este un termen de aşteptare de 30 de zile, în care eventualii creditori pot introduce o cerere de opoziţie, scrie Evenimentul Zilei.

Gabriel Biriş, partener fondator al firmei de avocatură Biriş Goran, crede că aceste noi reglementări, menite să combată fenomenul ilegalităţilor în care sunt implicate companii cesionate, mai mult îi încurcă pe cei corecţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata