Anton (MTI): Infrastructura de transport este importantă pentru dezvoltarea porturilor turistice

Secretarul de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Marin Anton, consideră că infrastructura portuară este extrem de importantă când se vorbeşte despre dezvoltarea porturilor turistice.

„Atunci când se vorbeşte despre un port turistic, importantă este infrastructura portuară, unde să acosteze nave, inclusiv iahturi şi şalupe, nu numai să faci hoteluri, baruri şi restaurante cu mititei şi bere”, a spus secretarul de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Marin Anton, prezent marţi la conferinţa pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunării.

Secretarul de stat de la transporturi a precizat că există proiecte în valoare de 175 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii portuare din şapte porturi dunărene, dar că intenţia ministerului este ca acolo să se facă afaceri, să se transporte cherestea, materiale de construcţii, containere şi altele, fiind mai puţin important să se facă ‘hoteluri şi baruri şi restaurante cu mici şi bere’.

Marin Anton a mai precizat că o preocupare a MTI este siguranţa traficului pe Canalul Dunăre-Marea Neagră şi creşterea tranzitului pe Canal, dat fiind traficul a scăzut cu 40 la sută în timpul crizei.

Alte proiecte pe agenda MTI sunt îmbunătăţirea navigaţiei pe sectorul româno-bulgar al Dunării, pentru care există contracte semnate în valoare de cinci milioane de euro.

În total, Ministerul Transporturilor are 29 de proiecte ‘foarte mari, în domeniul navigaţiei pe Dunăre, pe canalul Dunăre-Marea Neagră, pentru dezvoltarea portului Constanţa şi pentru construirea Canalului Bucureşti-Dunăre’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata