Antonescu: Cred că Mircea Diaconu nu procedează corect faţă de PNL

Liderul liberalilor, Crin Antonescu, consideră că, prin iniţiativa de a candida ca independent la alegerile europarlamentare, Mircea Diaconu nu a procedat corect faţă de PNL, partid care i-a oferit tot sprijinul în ultimii ani.

„Cred că Mircea Diaconu nu procedează corect faţă de noi. Domnul Mircea Diaconu a fost primit în PNL cu tot respectul, cu toată dragostea, cu toată admiraţia. A fost senator al acestui partid, a fost ministru al acestui partid, a fost vicepreşedinte executiv al acestui partid. Domnul Mircea Diaconu a fost susţinut de acest partid în toate aceste momente grele. Din cauza unei sentinţe judecătoreşti dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care nu poate fi încălcată, nu l-am putut susţine cu acest prilej, la aceste alegeri (…). Cred că Mircea Diaconu ar fi putut înţelege situaţia PNL, dar a preferat o altă cale”, a spus Crin Antonescu în discursul ţinut duminică la Delegaţia Permanentă a filialei PNL Argeş.

Liderul liberalilor a adăugat că adevăraţii susţinători ai PNL vor vota la alegerile din 25 mai pentru candidaţii de pe lista acestui partid, nu pentru o candidatură independentă.

„Domnul Mircea Diaconu a ales altă cale, a dreptul domniei sale, îl salutăm cu respect. Dar cine e cu partidul şi doreşte să susţină acest partid votează PNL. Cred că alegătorii liberali înţeleg faptul că cineva care merge la Bruxelles are voie să fie şi independent, dar posibilitatea de a face ceva practic în politici publice cu referire la România nu o ai dacă nu aparţii unei familii politice care are o anumită forţă, o anumită pondere. Ca independent este foarte greu, spre imposibil”, a afirmat Crin Antonescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata