Antonescu: Nu sunt omul lui Băsescu

Președintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară într-o emisiune televizată că nu este ”omul lui Băsescu”, așa cum se vehiculează în anumite medii, și că se induce ideea că, dacă el ar deveni președinte, l-ar numi prim-ministru pe actualul șef al statului.

Antonescu susține că în campania electorală de la europarlamentare a fost victima unei propagande violente și mincinoase care a vizat asocierea sa cu președintele Traian Băsescu sau cu Elena Udrea.

„Au fost televiziuni care în fiecare seară au mai inventat câte o întâlnire, o conspirație, un plan comun al meu cu Băsescu. Eu n-am vorbit în campanie cu Traian Băsescu, iar pe Elena Udrea am întâlnit-o o dată la un studio de televiziune și ne-am salutat de două ori din vedere la Parlament. Toată campania asta a avut un efect negativ, dar nu am un studiu exact în acest sens. Ideea că Traian Băsescu va conduce în continuare dreapta și că viitorul candidat va fi „omul lui Băsescu” este una foarte păguboasă. Eu nu cred că pot fi perceput ca omul lui Băsescu, marionetă, dar se induce ideea că ne-am înțeles. Se induce ideea că, dacă aș fi președinte, l-aș pune prim-ministru”, a afirmat Antonescu la B1 TV.

Liberalul mai susține că Traian Băsescu ar putea să dea o mână de ajutor unui candidat al dreptei și să revină în poziția prezidențială, pentru a contura elementele esențiale ale profilului de candidat despre care actualul președinte crede că ar fi bine să-i succeadă.

Antonescu a precizat că nu știe la acest moment dacă asocierea directă a blocului de dreapta cu Traian Băsescu ar produce avantaje sau dezavantaje candidatului la președinție. El a admis că va trebui să facă, totuși, „un efort de recuperare a electoratului anti PNL, anti Antonescu, dar ultra pro Băsescu”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata