Antonescu: Nu sunt prieten cu Traian Băsescu, nu mai sunt prieten nici cu Victor Ponta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, afirmă că nu este prieten cu preşedintele Traian Băsescu, adăugând că nici relaţia sa cu premierul Victor Ponta nu mai este una de prietenie, cei doi fiind asociaţi politici.

„Victor Ponta tocmai spunea că sunt prieten cu altcineva şi eram bulversat, care prieten? Nu sunt prieten cu Traian Băsescu. Nu mai sunt prieten nici cu Victor Ponta. Cu Victor Ponta sunt însă asociat politic, în văzul întregii lumi şi am toată hotărârea să fac tot ce se poate ca să ducem la capăt această alianţă”, a spus preşedintele PNL, marţi seară, într-o emisiune la Realitatea Tv.

De asemenea, declaraţia premierului Victor Ponta, potrivit căreia Crin Antonescu ar fi prieten cu preşedintele Traian Băsescu, a fost calificată de către liberal drept „un semn de nervozitate, cam grosier”.

Întrebat dacă a fost dezamăgit de evoluţia relaţiei sale cu premierul Victor Ponta, Antonescu a replicat că „probabil există multe nemulţumiri care se pot formula şi ca dezamăgiri în raport cu domnia sa şi ale domniei sale în raport cu mine”.

El a mai spus că are o non-relaţie cu Dan Voiculescu, punctând că USL a fost plasat propagandistic „cu forţa” sub egida acestuia.

„Sub dictarea vocii prezidenţiale care din motive strict propagandistice, cam ieftine dar de succes, poveştile cu Vântu, cu Voiculescu, cu Patriciu, USL a fost plasat cu forţa, absolut aberant, sub egida d-lui Dan Voiculescu, domn Dan Voiculescu care a avut un rol restrâns şi aş spune destul de marginal, fără a dori să jignesc pe cineva, în constituirea acestei uniuni, care înseamnă PNL plus PSD şi asociaţii”, a spus Antonescu.

El a mai afirmat că a avut o relaţie civilizată, niciodată apropiată, cu Dan Voiculescu, arătând că rar l-a întâlnit pe acesta la USL.

„Parcă se înteţesc în ultimul timp apariţiile lui (n.r. Dan Voiculescu). Am discutat cu Daniel Constantin, l-am luat de bun”, a indicat liderul PNL.

Liderul PNL a mai precizat că nu cunoaşte relaţia dintre Dan Voiculescu şi Victor Ponta, dar că ştie „câte ceva, dar în decursul timpului”.

„Nu-i problema mea până acolo cât nu se întâmplă când dl Ponta parcurgând o etapă a vieţii sale când relaţia este la antipod, dacă are o relaţie fierbinte cu dl Dan Voiculescu, chiar nu este treaba mea, dar nu în USL. În USL rămânem fiecare cu statutul, cu statura şi cu tot ce avem. Nu am din punctul acesta de vedere de ce să mă preocup cum este relaţia”, a conchis Antonescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata