Antonescu: Tăriceanu nu are nicio şansă la Preşedinţie

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, nu are nicio șansă la Președinție, consideră fostul președinte al PNL Crin Antonescu.

Întrebat cu privire la anunțul lui Călin Popescu-Tăriceanu de a iniția procedurile pentru înființarea unui nou partid liberal și acțiunea de strângere de semnături pentru înscrierea candidaturii sale la Președinție, Antonescu a răspuns: „Asta e”.

„Fiecare cetățean al României are dreptul și să candideze, dacă nu are drepturile civile suspendate, și nu este cazul, și să înființeze un partid dacă îndeplinește condițiile legii. Nu văd cu ce mă privește asta pe mine sau PNL„, a adăugat liberalul, la finalul ședinței Delegației Permanente a PNL.

El a susținut că Tăriceanu nu are nicio șansă la Președinție.

„După părerea mea niciuna, dar asta este pur și simplu părerea mea, alegătorii sunt întotdeauna cei care vă pot da răspunsul la aceste întrebări”, a răspuns Antonescu, întrebat ce șanse are Tăriceanu să câștige Președinția României.

Acesta a spus că nu știe ce liberali l-ar putea urma pe Tăriceanu în demersul său, dar că nu poate fi „nicio persoană fără de care PNL să nu poată merge înainte cu toată forța”.

El a afirmat că într-o formă sau alta trebuie făcută o opțiune în ceea ce privește candidatul la Președinție, dar că această decizie aparține Congresului PNL.

„În ipoteza unui candidat, să zicem Klaus Iohannis, mai puțin cunoscut nu ca nume, nu ca imagine, ci ca proiect publicului larg, atunci cu atât mai mult ritmul pregătirilor trebuie grăbit”, a mai spus Antonescu.

Fostul președinte al PNL Călin Popescu-Tăriceanu anunță, printr-un mesaj transmis liberalilor, că Grupul de Inițiativă privind Păstrarea Identității Liberale va iniția „imediat” toate procedurile pentru înființarea unui nou partid liberal și acțiunea de strângere de semnături pentru înscrierea candidaturii sale la Președinție.

„În calitatea mea de vechi liberal, de participant direct la renașterea liberalismului în România imediat după Revoluție și de om politic care a reprezentat cu onoare și a făcut cinste PNL în funcțiile publice deținute, am hotărât, împreună cu colegii mei din Grupul de Inițiativă pentru Păstrarea Identității Liberale, următoarele: vom iniția imediat toate procedurile necesare înființării legale a unui nou partid liberal, inclusiv strângerea de semnături și adeziuni. Noi vom ține vie flacăra liberalismului în România. Simultan, vom iniția acțiunea de strângere a semnăturilor necesare înscrierii legale a candidaturii la Președinția României a subsemnatului, Călin Popescu-Tăriceanu”, arată Tăriceanu, în mesajul transmis vineri liberalilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata