AOAR: Lipsa restructurării în sectorul bugetar poate destabiliza sistemul de taxe şi impozite

Daca nu se va face restructurarea sectorului bugetar, necesarul de fonduri pune in pericol mentinerea actualului sistem de taxe si impozite, a declarat joi (5 noiembrie 2009) Cristian Pârvan, secretarul general la Asociatiei Oamenilor de Afaceri din România.

“Noi ne opunem categoric cresterii taxelor si impozitelor prin care se incearca asigurarea sursele financiare necesare platii unui sector care nu vrea sa se restructureze sub nicio forma”, a subliniat secretarul general al AOAR. El arata ca pâna acum mediul privat de afaceri este cel care a asigurat statului venituri, in mod constant si care a fost singurul “sacrificat” in aceasta perioada de criza. Sectorul privat a luat in ultimele luni in mod constant masuri de reducere a numarului de angajati si nu va fi in niciun fel afectat de recentele masuri luate de Guvern.

“Noi nu spunem ca acum e rândul bugetarilor, ci spunem ca nu putem accepta ca lucrurile sa continue in ace st mod”, a spus Cristian Pârvan. Situatia pe noua luni a veniturilor statului arata ca diferentele intre 2008 si 2009 sunt “surprizator de mici” ceea ce arata ca desi PIB-ul a scazut veniturile bugetare s-au mentinut printr-o “cheltuire mai larga a banului public”, a mai spus secretarul general al AOAR.

Potrivit date lor MFP, veniturile bugetului general consolidat au fost in suma de 115,8 miliarde lei, reprezentând 23,3% din PIB, iar cheltuielile bugetului general consolidat au depasit 141,3 miliarde lei (28,4% din PIB). Executia bugetului general consolidat pe primele noua luni din 2009 a inregistrat un deficit estimat de 25,6 miliarde lei, respectiv 5,1% din PIB.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata