Apele Române intervin în cazul alunecării de teren din comuna Alunu, județul Vâlcea

În urma hotărârii CJSU Vâlcea, din data de 2 iunie 2017, s-a solicitat strămutarea a două familii ale căror gospodării se regăsesc pe direcția de deplasare a haldei de steril din satul Alunu, punctul Gropile, dar și sprijin din partea autorităților administrației publice centrale și locale, operatorilor economici și societăților care dețin în administrare obiective ce pot fi afectate de fenomenul de alunecare al haldei de steril.

Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea a solicitat  Administraţiei Naţionale ,,Apele Române’’ execuția de lucrări de intervenții operative pentru diminuarea/stoparea vitezei de înaintare a alunecării de teren din comuna Alunu, județul Vâlcea, în condițiile în care există riscul ca masele de pământ aflate în mișcare să ajungă în albia râului Olteț, curs de apă aflat în administrarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Vâlcea.

Drept urmare, conducerea A.N. ”Apele Române” s-a deplasat, în seara zilei de 2 iunie 2017, la fața locului, și a hotărât relocarea în amplasament a utilajelor terasiere și de transport, precum dispunerea acestora în frontul de lucru în conformitate cu planul de acțiune al Exploatării Miniere Berbești.

Administraţia Bazinală de Apă Olt prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea, acționează în teren, din data de 1 iunie 2017, cu Formația de Intervenție Rapidă (CIR), 24 de ore din 24, la terasarea și nivelarea pământului cu un buldozer precum si cu un excavator și doua autocamioane la îndepărtarea materialului din frontul de alunecare și transportul acestuia în zona de depozitare.

Administrația Bazinală de Apă Olt prin SGA Vâlcea a monitorizat zilnic, la fața locului, desfășurarea acestor intervenții.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata