Aperitive săseşti – cornuleţe cu carne

Cornulețele cu carne reprezintă unul din cele mai apreciate aperitive săsești, potrivit Aureliei Rusu, autoarea cărții de bucate „Gătim împreună în Casa Baronului”.

Ingredientele pentru aluat sunt: o jumătate de kilogram de făină, 200 de grame de margarină, 150 de grame de smântână, 50 de ml de lapte, o jumătate de linguriță cu sare, o lingură de drojdie proaspătă și o lingură cu zahăr.

Pentru umplutură aveți nevoie de: un sfert de kilogram de carne de vită și un sfert de kilogram de carne de porc, tocate; două cepe tăiate fin, două linguri de ulei, două ouă, o legătură de pătrunjel tocat, o jumătate de linguriță de sare, o jumătate de linguriță de piper.

Făina se amestecă cu drojdia pusă în puțin lapte. Se adaugă margarina, smântâna, sarea, zahărul și laptele. Se frământă bine și se lasă la dospit timp de o oră. Carnea se amestecă împreună cu ceapa călită. Se adaugă ouăle, sarea, piperul, pătrunjelul. Aluatul se întinde în foi de o jumătate de centimetru. Cu ajutorul unui castron mare se taie cercuri, care la rândul lor se taie în opt bucăți.

Se adaugă umplutura în fiecare triunghi și se rulează spre vârf. Se așează într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Cornulețele se ung cu ou amestecat cu puțină apă și se coc timp de 30-45 de minute. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata