Apicultorii şi producătorii de bioenergie aderă la Federaţia Naţională Pro Agro

Asociația Crescătorilor de Albine din România (ACA) și Asociația Română de Biomasă și Biogaz (ARBIO) sunt cei mai noi membri ai Federației Naționale Pro Agro, care numără astfel 16 organizații reprezentative în sectorul agricol din România.

‘Asociația Crescătorilor de Albine din România este cea mai mare asociație la nivel național, structura sa acoperind întreaga țară, prin filialele județene și magazinele ‘Apicola’. ACA este membru Apimondia din 1958, iar de atunci s-a dezvoltat și perfecționat continuu creând un sistem integrat unic de învățământ, cercetare, producție și valorificare’, a declarat Alexandru Jurconi, președintele Pro Agro, într-un comunicat.

Acesta a precizat că ARBIO este o organizație în plină ascensiune, reprezentată în Asociația Europeană pentru Biogaz (EBA) și Asociația Europeană pentru Biomasă (AEBIOM). Sectorul bioenergetic (biocombustibili, bioetanol, biofertilizatori, biomasa, biogaz și digestia anaerobă) este în strânsă corelare cu sectorul agrozootehnic și necesar pentru creșterea competitivității și rentabilității producătorilor din agricultură și industria alimentară românească.

Federația Națională Pro Agro are în prezent 16 membri, din care 6 fondatori. Este o organizație profesională înființată în 2012 de și pentru producătorii din agricultură, industria alimentară și servicii conexe din România. Pro Agro promovează, reprezintă, susține și apără intereselor membrilor organizațiilor profesionale  reprezentative la nivel național în raporturile cu instituțiile europene și naționale publice și/sau private.

ACA este o organizație profesională care s-a format din 1958 și are în componența sa filiale și societăți comerciale în 40 de județe, cooperativa Albina Meliferă, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură și Complexul Apicol Veceslav Harnaj.

Organizația profesională ARBIO a fost înființată în 2012 și reprezintă interesele producătorilor de bioenergie în vederea organizării pieței, elaborării unor structuri și modele care pot fi ușor de urmărit și de aplicat de toată lumea. ARBIO reunește 46 de societăți comerciale naționale și internaționale importante din domeniu (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata