Apple Coreea, sub cercetare antitrust, oferă 84 de milioane de dolari pentru a sprijini întreprinderile mici

Unitatea sud-coreeană Apple Inc. (AAPL.O) a propus măsuri pentru a rezolva problemele antitrust și s-a oferit să ofere 100 de miliarde woni câștigați (84,02 milioane dolari) pentru programe de sprijin pentru întreprinderile mici, consumatori și altele, a declarat luni persoana care are grijă de concurența din competiție.

Apple Korea a fost cercetată de Comisia de comerț echitabil din Coreea pentru acuzațiile potrivit cărora ar fi abuzat de poziția sa dominantă, forțând operatorii de telefonie mobilă să plătească pentru reparații de publicitate și garanție, a spus comisia.

Apple a acceptat să stabilească termeni „pe nedrept” cu operatorii de telefonie mobilă ca parte a propunerii sale, a declarat KFTC într-un briefing.

De exemplu, Apple va discuta despre cum să partajeze costurile de publicitate cu firmele de telecomunicații, ceea ce va ajuta la reducerea sarcinilor la transportatori, a spus KFTC.

Apple Korea nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

Din cele 100 de miliarde câștigate, Apple s-a angajat să ofere 40 de miliarde pentru a construi un centru care să sprijine cercetarea și dezvoltarea pentru micii producători din Coreea și 25 de miliarde câștigați pentru a înființa o „academie” care să ofere educație dezvoltatorilor.

Alți 25 de miliarde câștigați vor fi folosiți pentru a oferi reduceri consumatorilor la costurile de reparații în garanție și alte avantaje.

Autoritatea de reglementare va închide cazul fără a ajunge la concluzia dacă Apple a făcut ceva ilegal dacă consideră că remedierile propuse sunt rezonabile după colectarea opiniei publice.

Apple se confruntă cu presiuni antimonopol în alte țări.

În martie, autoritățile de reglementare franceze au amendat Apple cu 1,1 miliarde de euro (1,23 miliarde USD), spunând că producătorul de iPhone a fost vinovat de comportament anticoncurențial față de rețeaua de distribuție și de vânzare cu amănuntul.

Apple a spus la acel moment că va face apel la decizie.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata