Apple poate folosi, din nou, sisteme terțe de plăți

Recent, instanţa care judecă apelul în cazul Epic vs Apple a dat câştig companiei Apple, care a cerut suspendarea deciziei din prima instanţă, care o obliga să permită dezvoltatorilor de aplicaţii să folosească link-uri sau butoane care să îndrume utilizatorii către alte sisteme  de plată.

În contextul procesului dintre Apple şi Epic, producătorul iPhone-ului a avut câştig de cauză la toate capitolele, mai puţin unul extrem de important. Judecătorul a considerat atunci că Apple trebuie să permită dezvoltatorilor de aplicaţii să folosească link-uri sau butoane care să îndrume utilizatorii către alte sisteme de plată.

Astfel, termenul limită până la care Apple trebuia să pună în aplicare decizia  era chiar 9 decembrie.

În acest sens, compania Apple a cerut suspendarea deciziei, pentru a avea timp să pregătească schimbările şi măsurile de securitate necesare pentru implementarea mijloacelor de folosire şi a altor sisteme de plăţi decât cel propriu.

Iniţial, judecătorul din prima instanţă a respins cererea Apple. Însă, gigantul american a făcut apel, iar noua instanţă a decis în favoarea Apple.

Aşadar, suspendarea nu modifică decizia din prima instanţă, Apple trebuind în continuare să facă loc sistemelor terţe de plăţi. De asemenea, suspendarea se va aplica până la încheierea judecăţii în apel, care ar putea dura mai multe luni.

Sursa: Ziare.com
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata