Apple va lansa primul magazin online în India săptămâna viitoare

Apple Inc își va lansa primul său magazin online în India pe 23 septembrie, a declarat vineri producătorul de iPhone, coincizând cu sezonul de sărbători din țară care aduce unele dintre cele mai mari vânzări pentru comercianții cu amănuntul în fiecare an.

Apple își vinde produsele în India prin intermediul unor furnizori terți și operatori de comerț electronic, precum unitatea indiană Amazon.com Inc și Flipkart deținută de Walmart Inc.

IPhone-urile gigantului tehnologic din Cupertino, California, sunt râvnite de zeci de milioane de indieni, dar prețul lor le ține la îndemâna multora.

Companiile chineze conduse de Xiaomi Corp domină pe a doua cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, Apple reprezentând doar 1% din livrări.

Prin intermediul platformei sale de vânzare cu amănuntul online, Apple intenționează să ofere asistență clienților în engleză și hindi, permițând în același timp utilizatorilor să personalizeze anumite dispozitive, inclusiv iPad-uri, cu gravuri, a spus acesta.

Site-ul va permite, de asemenea, clienților Mac să își configureze laptopurile în funcție de nevoile lor.

Deschiderea magazinului online Apple prezintă o altă provocare pentru comercianții cu amănuntul de cărămizi a căror afacere a suferit din cauza reducerilor de la e-tailers, a declarat Subhash Chandra L, directorul general al Sangeetha Mobiles.

„Cel puțin unii dintre clienții puternici ai Apple vor trece probabil la cumpărarea din magazinul său online”, a declarat Chandra, al cărui lanț operează peste 650 de magazine în sudul și vestul Indiei.

„Dar am învățat să concurăm cu comercianții cu amănuntul online.”

Xiaomi, RealMe și OnePlus din China vând și smartphone-uri de pe site-urile lor web, pe lângă Amazon și Flipkart.

Apple își construiește primul magazin de vânzare cu amănuntul condus de companie în India, în capitala financiară a Mumbai, cu planuri de lansare în 2021.

India oferă perspective imense de creștere pentru producătorii de dispozitive și costuri competitive ale forței de muncă pentru producția de electronice.

Apple își asamblează unele dintre modelele sale de smartphone-uri, inclusiv iPhone 11, la fabricanții contractuali taiwanezi Foxconn și fabricile Wistron din sudul Indiei.

Foxconn intenționează să investească până la 1 miliard de dolari pentru a extinde o fabrică din sudul Indiei în care asamblează iPhone-uri, a raportat anterior Reuters.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata