Aproape 100.000 de persoane fizice au contul blocat de către ANAF

Aproape 100.000 de persoane fizice care nu si-au platit datoriile catre stat au intrat in primele 9 luni ale anului curent in procedura de executare silita si au conturile blocate, informeaza Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala (ANAF).

În primele 9 luni ale anului in curs, statul a infiintat peste 100.000 de popriri pe conturile bancare ale persoanelor fizice care nu si-au achitat la timp fie impozite le pe casa, teren sau masina, fie amenzile rutiere sau pentru calatorii fara bilet, fiind de asemenea, instituite procuri asupra veniturilor unor terti.

Conform informatiilor primite de la ANAF, in primele trei trimestre din 2009 au fost instituite 68.100 de popriri asupra conturilor bancare, dar si 29.466 de popriri asupra veniturilor tertilor, cu o valoare totala de circa 455 de milioane lei. În Bucuresti au fost instituite popriri pe 3804 conturi bancare, in valoare de 42,47 milioane de lei, precum si 259 popriri asupra veniturilor tertilor, in valoare de 6,11 milioane lei.

Judetul cu cele mai multe conturi bancare apartinând unor persoane fizice asupra carora s-a pus poprire este Doljul, cu 5474 popriri, in valoare de 40,36 milioane de lei. Din punct de vedere al valorii conturilor blocate, Bucurestiul se situeaza pe primul loc, cu 42,47 milioane lei. În Ilfov, Mehedinti si Teleorman nu exista nici un cont al unei persoane fizice asupra caruia sa se fi pus poprire de catre ANAF pentru datorii neplatite.

Valoarea cea mai mica a popririlor pe conturi bancare in primele 9 luni este inregistrata in judetul Olt. ANAF a precizat ca persoanele asupra contului carora s-a pus poprire sunt anuntate prin scrisoare cu confirmare de primire, iar daca acestea si-au schimbat domiciliul, poprirea este anuntata numai pe site-ul ANAF.

Citește și
1 Comentariu
  1. alin spune

    sa intram oare in normalitate??!! eu nu cred, cred doar ca este o sclipire ‘ de nebunie’ a sistemului muribund

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata