Aproape 200 tone de deşeuri reciclabile, colectate selectiv în ultimele două luni în municipiul reşedinţă

Aproape 100 tone de materiale plastice, 60 tone de hârtie şi carton şi 30 tone de sticlă au fost adunate în ultimele două luni de la platformele destinate colectării selective instalate în diverse zone din municipiul Constanţa, cifre în continuă creştere, a informat, joi, administraţia locală.

„Cifrele sunt în creştere în fiecare lună, semn că locuitorii au răspuns pozitiv recomandărilor Primăriei Municipiului Constanţa în ceea ce priveşte separarea deşeurilor reciclabile de cele menajere”, se arată într-un comunicat de presă transmis de municipalitate.

Potrivit sursei citate, cele aproape 700 de containere tip iglu şi platforme modulare verzi, albastre şi galbene destinate materialelor reciclabile, instalate în special în zonele cartierelor cu blocuri din oraş, adună zilnic zeci de kilograme de materiale refolosibile. Acestea nu se transportă în aceleaşi maşini care colectează gunoiul menajer. Încărcarea se face în autospeciale destinate materialelor refolosibile, care ajung apoi la centrele de colectare unde se transformă în saci menajeri, folii, celuloză, hârtie şi alte materiale refolosibile.

„Platformele supraterane destinate acestor tipuri de deşeuri sunt realizate la standarde europene, închise în aşa fel încât să nu poată pătrunde în interiorul lor persoane neautorizate, iar măsura instalării acestora a fost luată de municipalitate pentru a ne încadra în ţintele de reciclare prevăzute de legislaţia europeană în vigoare şi pentru a creşte gradul de colectare selectivă a deşeurilor din Constanţa”, se mai arată în comunicatul de presă.

Primăria Municipiului Constanţa va achiziţiona, în curând, şi 300 de platforme modulare cu acţionare la pedală pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata