Aproape şase tone de brânză expirată din 2012, confiscate de poliţişti

Poliţiştii din Galaţi au descoperit aproape 48 de tone de brânză susceptibilă a fi improprie consumului şi 5,7 tone cu termenul de valabilitate expirat din 2012, depozitate la sediul unei societăţi comerciale din localitate, se arată într-un comunicat transmis marţi, 19 aprilie, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi.

Potrivit comunicatului, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din municipiul Galaţi, în depozit, poliţiştii au descoperit 53.598 kilograme de brânză, din care 5.720 kilograme aveau termenele de valabilitate expirate din 2012. Cele 5.720 kilograme de brânzeturi expirate au fost confiscate şi s-a luat măsura neutralizării acestora.

De asemenea, agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 32.000 de lei, conform H.G.984/2005, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Asupra cantităţii de brânzeturi rămase în depozit, respectiv 47.878 kilograme, s-a dispus măsura sechestrării de către reprezentanţii DSVSA Galaţi, pentru definitivarea verificărilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata