460 de români, înşelaţi de o firmă din Bucureşti care promitea împrumuturi

Zeci de români disperaţi trec zilnic pragul firmei cu sediul la doi paşi de piaţa Romană pentru a obţine un împrumut. Au venit aici după ce au citit un anunţ publicat într-un ziar de scandal, prin care li se promitea că vor primi bani foarte uşor, informează Realitatea TV.

Pentru un împrumut pe 5, 10 sau 15 ani firma percepe o taxă de înscriere de 4% din suma solicitată, plus un comision. La acestea se adaugă şi plata primei rate, deşi nu este sigur că cel care cere un astfel de împrumut va primi vreodată suma solicitată. Asta pentru că, în contract se precizează că beneficiarii creditelor sunt aleşi aleatoriu, o dată pe lună. Unii au înţeles că de fapt au fost păcăliţi.

„M-am bucurat f mult când am auzit că mi s-a aprobat dosarul. A spus mai aşteptaţi vreo câteva zile că o să vă telefonăm”, spune o persoană care a vrut să ia bani cu împrumut.

Ulterior, a fost înştiinţată că nu a fost aleasă pentru a primi acest împrumut şi a fost rugată să facă o nouă solicitare pentru a primi banii. Adică se plătească din nou taxa de înscriere.

Firma Instant Saving Services SRL este condusă de un cetăţean maghiar şi a fost înfiinţată la începtul acestui an. Nu figurează la BNR, pe lista firmelor care pot desfăşura activităţi de creditare.

„Sunt 47 de plângeri depuse la serviciul fraudelor. Noi apreciem că e vorba de mult mai multe persoane în jur de 460 sau chiar mai bine. Bărbatul respectiv, unic administrator este căutat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata