Aproximativ 600 de disponibilizări din teatrele şi muzeele centrale, în septembrie 2010

Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional va disponibiliza în septembrie aproximativ 600 de angajaţi din teatrele şi muzeele aflate în subordine, a declarat vineri (27 august 2010) ministrul Kelemen Hunor.

„În ceea ce priveşte sistemul administrat de Ministerul Culturii, vom face o restructurare în cursul lunii septembrie, e în pregătire, urmează să discutăm cu directorii teatrelor, directorii muzeelor subordonate Ministerului Culturii, nu vorbesc de administraţia locală, şi în jur de 600 de persoane vor fi disponibilizate din acest sistem. Asta înseamnă 10-11 la sută din actualul număr de personal”, a spus Kelemen Hunor.

Ministrul a precizat însă că în aparatul central al ministerului nu se vor face disponibilizări, întrucât numărul actual de angajaţi „este sub orice limită acceptabilă”. „Restructurările în Ministerul Culturii, în 2009, au fost foarte brutale. În ceea ce priveşte structura ministerului, nu va fi nicio disponibilizare. Lucrăm cu 121 de oameni, 120, că a mai plecat cineva, săptămâna aceasta, din 143 câţi avem în schemă.
Este sub orice limită acceptabilă”, a afirmat ministrul. Pe de altă parte, Kelemen Hunor a menţionat că la şedinţa de guvern programată pentru luni s-ar putea aproba preluarea de către minister de la Consiliul Judeţean a Teatrului de Balet „Oleg Danovski” din Constanţa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata