Arad: Mihai Spânu a primit 30 de zile de arest la domiciliu

Mihai Spânu, fost inspector școlar general adjunct, acuzat de trafic de influență, a primit 30 de zile de arest la domiciliu.

Spânu a fost reținut duminică seară de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Mihai Spânu a fost prezentat luni seară în fața unei instanțe de judecată a Tribunalului Arad, procurorii propunând ca cercetările să continue cu inculpatul în stare de arest preventiv pentru pentru următoarele 30 de zile. Magistrații au manifestat clemență și au emis pe numele lui Spânu mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

În cursul zilei de luni, ministrul Educației, Remus Pricopie, a anunțat că inspectorul școlar general adjunct al ISJ Arad, Mihai Spânu, reținut după ce ar fi luat mită la bacalaureat, a fost eliberat din funcție. Spânu ar fi promis, potrivit procurorilor, mai multor părinți, că le va ajuta copiii să promoveze examenul contra unor sume de bani.

În cauză mai sunt cercetate, în stare de libertate, fiind acuzate de trafic de influență, Simona Crîsnic, inspector școlar pentru dezvoltarea resurselor umane și Lavinia Biț, profesoară de limba română la Liceul tehnologic ‘Iuliu Maniu’ din Arad.

Surse judiciare au declarat că în locuința unde inspectorul școlar adjunct, Mihai Spânu, ținea meditații particulare ar fi fost găsiți aproximativ 10.000 de euro, precum și liste cu numele elevilor care urmau să fie ‘ajutați’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata