Arbitrii Serea şi Martiş rămân în arest

Tribunalul Argeş a decis marţi (27 iulie 2010) menţinerea măsurii arestării preventive în cazul arbitrilor Marius Martiş şi Ionică Serea, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie alături de omul de afaceri piteştean Cornel Penescu şi administratorul firmelor acestuia, Liviu Făcăleaţă.

Instanţa a respins, totodată, ca neîntemeiată, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de Marius Martiş. Decizia Tribunalului Argeş nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti, în termen de 24 de ore.

Cei doi arbitri, aflaţi în prezent în Penitenciarul Colibaşi, au fost arestaţi pe data de 30 aprilie, iar ceilalţi doi inculpaţi din dosar, Penescu şi Făcăleaţă, pe 11 mai. Aceştia din urmă au fost însă puşi în libertate sub control judiciar de Curtea de Apel Piteşti după mai puţin de două săptămâni.

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată pe cei patru în data de 21 mai, în noul dosar care vizează corupţia din fotbal. Penescu a fost trimis în judecată pentru dare de mită, Serea pentru luare de mită, în timp ce Făcăleaţă şi Martiş sunt acuzaţi de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, pe 18 martie 2009, Cornel Penescu, „în calitate de acţionar majoritar al FC Argeş Piteşti, a oferit şi dat efectiv sub formă de mită suma de 21.000 de dolari arbitrului de fotbal Serea Ionică, delegat să arbitreze meciul dintre echipele FC Argeş şi FC Steaua Bucureşti”, programat să se desfăşoare pe 20 martie 2009.

Banii au fost primiţi de Serea înainte de disputarea meciului, prin intermediul inculpaţilor Făcăleaţă şi Martiş, pentru ca FC Argeş „să obţină un rezultat favorabil (…) şi pentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancţiuni disciplinare (cartonaş galben sau cartonaş roşu) şi să fie aplicate astfel de sancţiuni fotbaliştilor din echipa adversă”, se arată în rechizitoriu. Începerea judecării pe fond a procesului a fost programată pentru data de 7 septembrie, după o serie de amânări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata