Arhiepiscopia Romano-Catolică: Nu se închide Institutul Teologic, ci un program de studiu

Arhiepiscopia Romano-Catolică a informat joi, printr-un comunicat de presă, că nu se închide Institutul Teologic Romano-Catolic (ITRC), ci un program de studii din cadrul acestuia – programul de licență „Teologie didactică”.

„ITRC este o instituție de învățământ superior, care a fost înființată în 1992 de Arhiepiscopie. Din 2004, programul de studii de licență ‘Teologie didactică’ a intrat în lichidare, din lipsă de studenți. Activitățile didactice și de cercetare, specifice cultului catolic, cu programe de studii acreditate de licență, de masterat și de doctorat au fost integrate în Facultatea de Teologie Catolică și Asistență Socială din cadrul Universității București. Recenta hotărâre de guvern nu se referă la închiderea institutului, ci a unui program de studii din cadrul ITRC și anume programul de studii de licență ‘Teologie didactică'”, precizează Arhiepiscopia.

Potrivit sursei citate, institutul nu poate fi închis decât de proprietarul în drept, adică de Arhiepiscopia Romano-Catolică București.

Comunicatul de presă precizează totodată că Facultatea de Teologie Catolică și Asistență Socială din cadrul Universității București organizează pentru anul universitar 2014/2015 două sesiuni de admitere, în vară (10-18 iulie) și în toamnă (5-12 septembrie), la programele de studii de licență (cu două specializări: asistență socială și studii religioase), la programele de master (cu două specializări: asistență socială și comunicare biblică și eclezială) și la programele de studii doctorale în domeniul teologie.

Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Mihnea Costoiu, a declarat miercuri că patru instituții de învățământ superior nu vor mai organiza examene de admitere începând din acest an, urmând să intre în lichidare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata