Arhiepiscopul Tomisului, urmărit penal de DNA

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost vineri, 12 septembrie, la DNA pentru a i se comunica că este urmărit penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Potrivit unor surse judiciare, înaltul ierarh este acuzat de luare de mită și instigare la fals intelectual, într-un dosar în care a fost infirmată soluția de scoatere de sub urmărire penală dată, în 2011, de DNA.

Arhiepiscopul ar fi cerut bani și alte bunuri pentru a ajuta o persoană să ajungă preot.

La ieșirea din sediul DNA, arhiepiscopul Tomisului a declarat că a fost chemat într-un dosar mai vechi, confirmând că este vorba de o cauză din 2009.

„Pentru niște lucruri care au fost mai demult. (…) Noua conducere a DNA a reluat procedura, a redeschis. (…) Nu am primit nicio interdicție”, a afirmat ierarhul.

Avocatul său, Maria Vasii, a precizat, în legătură cu începerea urmăriri penale față de clientul său, că au existat lucrări noi care nu au fost evaluate de către procurori.

Ea a susținut că în convorbirile aflate la dosar nu era absolut nimic infracțional și ca atare nici nu puteau să stea la baza redeschiderii urmăririi penale. Potrivit avocatei, la vremea respectivă s-a decis scoaterea de sub urmărire penală.

„Vă garantez că nu există nimic nou și nimic serios în această acuzație. (…) În acele transcrieri este de fapt proba deplină în apărare pentru că acele convorbiri arată că ÎPS nu a săvârșit nicio infracțiune, sunt doar redări ale acestor convorbiri făcute rezumativ. În aceste precizări rezumative avem o altă stare de fapt decât cea care a fost relatată în declarația scrisă a denunțătorului”, a menționat Vasii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata