Armata Română vrea să atragă voluntari rezervişti, contra unei solde lunare de minim 400 lei/lună

– Mai-marii Ministerului Apărării au găsit o modalitate inedită de a trezi patriotismul din români: bani de la stat pentru cei care acceptă să intre în rândurile militarilor.

 

Iniţiativa a fost transpusă deja într-un proiect de act normativ privind statutul rezerviştilor voluntari, aflat pe masa guvernului.

Concret, dacă actul normativ promovat de Ministerul Apărării va fi promulgat, cei care vor dori să devină „voluntari rezervişti” vor trebui să îndeplinească, în primul rând, două condiţii: să nu fi fost condamnaţi în cauze penale şi să ştie să scrie şi să vorbească corect limba română.

„În perioada în care nu participă la instruire sau la misiuni în cadrul structurilor în care sunt încadraţi, rezerviştii voluntari beneficiază de o indemnizaţie lunară egală cu 30% din solda funcţiei de bază pe care sunt încadraţi, precum şi de solda gradului deţinut”, se precizează în proiectul de act normativ ce aşteaptă avizul executivului.

Ţinând cont de faptul că un soldat voluntar primeşte o soldă cuprinsă între 700 şi 1.200 de lei, un calcul simplu arată că un „voluntar” ar urma să primească minimum 400 de lei pe lună, când nu e în misiune. Cei care ajung să semneze însă contractul cu Armata, vor beneficia, pe perioada instrucţiei (pe care vor fi obligaţi să o facă), de o soldă lunară egală cu cea a unui soldat voluntar (între 700 şi 1.200 de lei), dar şi de alte beneficii: masă, bilete de recuperare şi cursuri de pregătire în domeniul apărării.

Continuarea în Evenimentul Zilei


Armata Romanaindemnizatie lunarainstructiemilitarivoluntari rezervisti
Comentarii (1)
Adaugă comentariu
  • ramses

    Anuntati ma va rog si pe mine cand se scot locurile cu militari rezervisti…Am armata facuta…si am lucrat in armata 3,5 ani…Va Multumesc! mondarem@yahoo.com