ASF trece la un singur cod vestimentar

Autoritatea de Supraveghere Financiară /ASF/ adoptă un singur cod vestimentar, care se va baza pe patru principii – flexibil, adecvat, contemporan și decent.

‘Ca urmare a înființării Autorității de Supraveghere Financiară, în anul 2013, prin comasarea CSA, CNVM și CSSPP, în instituție s-au regăsit trei stiluri diferite. Acest Cod Vestimentar nu reprezintă o însumare a acestor stiluri și nici un compromis pentru fiecare. Înseamnă pur și simplu o abordare nouă, proaspătă, flexibilă, orientată spre viitor’, se spune în Codul Vestimentar al ASF.

Ținuta standard în ASF va fi Smart Casual, cu două variante alternative în funcție de circumstanțe: Business (pentru cei care interacționează zilnic cu diverse categorii de colaboratori externi și pentru toate situațiile în care angajații participă la întâlniri cu parteneri externi, evenimente cu presa sau alte evenimente externe/de reprezentare) sau Friday Casual (doar pentru zilele de vineri, atunci când angajații nu au întâlniri cu persoane din afara instituției).

Smart Casual este un stil modern și lejer, care îmbină armonios eleganța și confortul. Regula de bază este păstrarea unui echilibru formal între culori, volume și texturi. La femei, acest stil presupune ‘piese cu croială clasică sau ușor avangardistă, dar nu în combinații excentrice, taior, jachetă sau blazer, fustă midi sau 3/4, rochie cămașă sau bluză, pantaloni în culori neutre, jeans clasici, cardigan, pantofi cu toc sau balerini, încălțăminte elegantă cu toc sau talpă plată (pantofi, balerini, cizme, botine/ghete, sandale fără a fi prea decupate sau extravagante), accesorii, iar la bărbați — pantaloni din stofă sau pantaloni chino (din doc), jeans clasici, cămașă cu mânecă lungă, tricou polo, cravată (opțional), jachetă/blazer, pulover, pantofi cu sau fără șiret.

Stilul alternativ Business presupune la femei ‘costum deux-pieces, cu fustă sau pantalon, în culori neutre, fustă midi sau 3/4, pantalon cu croială clasică (de evitat cei cu talie joasă), cămașă/bluză într-o culoare neutra sau cu imprimeu discret, rochie croială clasică, în combinație cu un taior, pantofi model clasic, cu toc, închiși în față și în spate (vara se poartă cu dres, iarna — cizme model clasic, cu toc), accesorii — eșarfă, curea, bijuterii — subtile, folosite cu măsură, în culori discrete’, iar la bărbați — ‘costum cu croială clasică, în culori clasice/neutre (negru, bleumarin, maro, gri) uni sau cu dungi sau carouri fine, cămașa obligatoriu cu mânecă lungă, albă, în culori pastel sau în dungi, cravata poate fi cu dungi sau alte imprimeuri (de evitat culorile prea puternice sau imprimeurile excentrice), pantofi de calitate, din piele, negru sau maro, curea asortată cu pantofii’.

Vinerea, angajatele ASF vor putea purta ‘jeans, tricou uni, la baza gâtului, culori mai îndrăznețe, imprimeuri, pantofi mai sport, accesorii mai vesele’, iar bărbații angajați la ASF — ‘jeans, tricou uni la baza gâtului, culori mai îndrăznețe, imprimeuri, pantofi mai sport, accesorii mai vesele’.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este instituția care care autorizează, reglementează, supraveghează și controlează participanții și operațiunile de pe piața financiară non-bancară din România. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata