Asigurarea obligatorie a locuinţei, în vigoare de azi. Cât costă şi cine o vinde

Începând de astăzi, proprietarii celor opt milioane de locuinţe din România au un termen de şase luni pentru a-şi cumpăra asigurarea obligatorie a locuinţei

Începând de astăzi a devenit obligatorie asigurarea tuturor locuinţelor din România. Costul asigurării este de 10 euro pe an dacă imobilul este construit din cărămidă nearsă sau din chirpici şi de 20 de euro anual dacă imobilul are o structură de rezistenţă de beton armat sau lemn.Perioada de graţie, în care proprietarii nu vor fi amendaţi dacă nu au semnat asigurarea, este de şase luni, după care aceştia, în lipsa asigurării, sunt pasibili de o amendă de până la 500 de lei.

Valoarea asigurată, suma de bani primită ca despăgubire de la asigurator este de 10.000, respectiv 20.000 de euro. Asigurarea obligatorie a locuinţei oferă protecţie în caz de inundaţii, alunecări de teren şi cutremure, relatează Gândul.

 

Citește și
2 Comentarii
  1. Raddu spune

    As vrea sa vad si eu compania de asigurari capabila sa despagubeasca zone intregi luate de ape sau alunecari de teren.
    Asta cu asigurarea e o frectie; iti da amenda daca nu ai, iar daca ai este insuficienta. Si probabil ratele de asigurare vor creste enorm in zone cu pericol asa ca…

  2. Mircea spune

    Aceasta asigurare nu e decit o taxa pusa tuturor pe neglijenta unora.Nu vad de ce trasnetul si tornada nu sunt dezastre naturale si nu intra in aceasta polita.Sunt convins ca aceste polite de asigurare se vor scumpi enorm in viitor, e greu pina ti-o baga ca apoi….Aceasta asigurare e de fapt o taxa de solidaritate, nu mai dam unii 2 EUR la Teledon, dam toti 20 EUR. Macar de ar fii folosita confarm legii, dar sa vedeti ce averi se vor croi de aici! Si ce se intimpla cu banii strinsi si nefolositi o perioada mai lunga? Creste valoarea despagubita? sau se fac investitii in combatera acestor dezastre ? sau ramin in niste buzunare? Nu am citit nimic despre asta.Si ce se intimpla cind banii nu ajung,caz posibil la un cutremur mai serios?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata