Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti – urmărită penal

Asistenta Florentina Cârstea care trebuia să aibă grijă de nou-născuţii din Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Giuleşti, săptămâna trecută, în timpul tragediei în care au murit cinci bebeluşi, a fost pusă sub urmărire penală pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că persoanei în cauză i s-au adus la cunoştinţă învinuirile şi urmează să fie audiată.

El a precizat că în anchetă au fost depuse mai multe rapoarte, cel realizat de Institutul de Tehnologii Avansate, care a vizat o percheziţie informatică, reliefând că asistenta medicală a lipsit 12 minute din salonul de terapie intensivă, în intervalul orar 18,24 – 18,36.

De asemenea, la dosar sunt rapoartele IGSU care conţin o evaluare făcută la faţa locului şi un raport al ITM Bucureşti, acesta din urmă menţionând că în salonul în care s-a produs incendiul flacăra a cuprins aproximativ 10% din încăpere, dezvoltându-se în două faze.

Citește și
2 Comentarii
  1. soina spune

    Doamne ajuta sa s e faca dreptate nu cred ca din toti cati au fost acolo numai ea e vinovata .Toti cei ce judeca va veni si ziua cand vor fi si ei judecati dar nu de noi, ci de D -zeu .Ajuta doamne sa fi bine ca toti sa iertam si sa fim iertati.

  2. dilber spune

    am cunoscut-o pe Florentina in urma cu 5 ani cand am nascut la maternitatea giulesti.Sunt convinsa ca doamna Florentina nu ma mai stie.Va spun sincer fara interes este una din asistentele care era devotata intru totul bebelusilor din reanimare toti prematuri.Mie personal nu mi-a primit nici o atentie si cred ca dumnezeu o va ocroti pentru tot binele care l-a facut.Florentina.esti un om minunat si nu poti tu sa te crezi vinovata pentru tragedia din spital.Asa a fost sa fie.Si daca ai fi fost in reanimare in momentul incidentului nu ai fi putut sa ii salvezi pe toti.Daca tie ti s-ar fi intamplat ceva ma intreb ,cine i-ar fi salvat pe acesti bebelusi?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata