Asociaţia Acţionarilor Privaţi la Fondul Proprietatea contestă numirea Consiliului de Supraveghere

Asociaţia Acţionarilor Privaţi la Fondul Proprietatea va contesta hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor la Fondul Proprietatea de miercuri (10 februarie 2010) privind numirea noului Consiliu de Supraveghere, a declarat preşedintele Asociaţiei Acţionarilor, Marius Murgu.

‘Vom contesta decizia de numire a membrilor Consiliului de Supraveghere. Majoritatea acestora sunt incompatibili cu statului de membru al Consiliului’, a afirmat acesta.
De asemenea, preşedintele AAPFP a precizat că Asociaţia va contesta şi aprobarea bilanţului Fondului Proprietatea pentru anul 2009, precum şi faptul că acţionarii nu au fost anunţaţi oficial că Lucian Croitoru renunţă la candidatura pentru ocuparea postului de membru al Consiliului de Supraveghere al Fondului.

‘Nu am fost anunţaţi de retragerea lui Lucian Croitoru. Vom contesta hotărârea AGA privind noul Consiliu de Supraveghere’, a menţionat Marius Murgu. AGA Fondului Proprietatea a aprobat, miercuri, forma finală a contractului de administrare a Fondului de către Franklin Templeton Investment Management. Templeton Investment Management Ltd a fost declarată în iunie 2009 câştigătoarea licitaţiei pentru administrarea activelor Fondului Proprietatea.

De asemenea, Adunarea Generală a Acţionarilor la Fondul Proprietatea a votat componenţa Consiliului de Supraveghere al Fondului şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2010. Astfel, membrii Consiliului de Supraveghere sunt Gheorghe Pogea, Graţiela Iordache, Ene Dinga, Romulus Goean, Corin Trandafir, Crinuţa Nicoleta Dumitrean, Lucian Croitoru.

Lucian Croitoru a fost ales în Consiliul de Supraveghere de către acţionari, deşi acesta a anunţat că îşi retrage candidatura pentru postul de membru în Consiliu. Fondul Proprietatea a fost creat în 2005, ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate. Statul a anunţat, la crearea Fondului, că îl va lista în cel mai scurt timp la BVB şi pe o piaţă internaţională, pentru ca acţionarii să îşi poată valorifica uşor titlurile cu care au fost despăgubiţi.

Citește și
2 Comentarii
 1. Cernatescu T spune

  Ce hram mai poarta si aces domn? Cum de nu a contestat din 2005 de cand a fost infiintat fondul si acest consiliu ca si conducerea FP nu au facut nimic?
  Cat de prosti ne cred acolitii lui Ursache si Lulache/
  Poate ne spune acest domn cu cat il plateste Ursache pentru a contesta noul consiliu si noua conducere a FP? Din ce PSD faci parte Murgule? Asta am vrea sa stim
  Oare nu faptul ca Ionut Popescu este un om care nu de bani este interesat ci de listarea cat mai curand a FP va deranjeaza?
  Dl Murgu ar trebui sa conteste faptul ca Ursache nu isi face publicadeclaratia de avere, nu de alta dar am fi curiosi sa stim cat ne-a furat in toti acesti ani cat a fost la AVAS si la FP/

 2. ptr naivi ca tine spune

  liderii asociatilor de actionari sau fosti proprietari sunt la fel de naivi ca dumneata care evident esti un activis PDList insa mic si prost, in timp ce samsarii din gasca lui Ionut Popescu fac milioane din specula pe spatele fostilor proprietari si se mai si invrajbesc dupa ce s-au folosit de voi. Da-le minte Doamne prostilor care nu stiu sa se uneasca impotriva adevaratului inamic ce va ingropa fondul: gasca de golanii transpartinici, care nu-si urmaresc decat profitul speculativ propriu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata