Asociaţia ungară pentru Protecţia Naturii cere interzicerea tehnicii de extracţie a aurului pe bază de cianuri

Asociaţia ungară pentru Protecţia Naturii a făcut apel joi, 8 iulie,  la folosirea de tehnici alternative în locul celei pe bază de cianuri pentru extracţia aurului, transmite MTI. Extracţia pe bază de cianuri, care este considerată a fi cea mai ieftină, dar şi cea mai dăunătoare metodă, reprezintă un potenţial pericol pentru mediu, se arată într-un comunicat al organizaţiei nonguvernamentale.

Asociaţia şi-a exprimat de asemenea nemulţumirea faţă de decizia Comisiei Europene care a respins apelul de a interzice această tehnică susţinând că nu reprezintă o ameninţare pentru mediu sau la adresa sănătăţii oamenilor. Organizaţia notează că la 5 mai Parlamemtul European a decis că legea privind interzicerea metodei de extracţie a aurului folosind cianuri ar trebui înaintată Comisiei până la sfârşitul anului 2011.

Chiar şi aşa, Comisa a respins apelul privind interzicerea acestei tehnici, observă MTI. În 2000, o scurgere de cianuri de la o mină de aur din Baia Mare din România a distrus aproape în totalitate fauna şi flora de pe râul Tisa, care se scurge în Ungaria, reaminteşte agenţia de ştiri citată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata