Atacurile informatice s-au axat, în aprilie, în special pe breşele de securitate din programele de citire a PDF-urilor

Răspândirea codurilor malware a luat proporţii din nou în luna aprilie, infractorii axându-se, de această dată, în special pe breşele de securitate din programele de citire a formatului PDF, conform raportului lunar despre malware al companiei G Data.

În aprilie, exploit-ul JS:Pdfka-OE este fără îndoială numărul unu în Top 10 Malware. Cel mai bine clasat new entry al lunii este Win32:Rodecap (Trojan), care este proiectat pentru a compromite serviciile de e-mail online, cum ar fi Yahoo, Hotmail şi Google Mail.

‘Exploatarea breşelor de securitate în programele de computer este o modalitate de a infecta cu succes computerele cu malware. Cu cât este mai mare circulaţia unei aplicaţii, cu atât mai mult atrage interesul dezvoltatorilor de malware, care vor să îi exploateze vulnerabilităţile. Un alt pericol subestimat este Worm.Autorun.VHG, care foloseşte funcţia Autorun pentru a se răspândi prin stick-uri USB sau hard disk-uri externe.

Persoanele cărora nu le este necesară în mod special funcţia Autorun, ar trebui să o dezactiveze, pentru mai multă siguranţă.’ explică Ralf Benzmüller, managerul Laboratoarelor G Data.

Documentele PDF sunt considerate de regulă inofensive, majoritatea computerelor având instalate programe de citire a documentelor PDF. Totuşi, funcţia JavaScript transformă un PDF într-un format posibil periculos. Un Acrobat JavaScript, care este încorporat într-un PDF, este infectat şi utilizat pentru a pregăti atacuri, sau conţine el însuşi breşe, care sunt mai apoi folosite de către atacatori pentru a strecura propriile lor coduri malware.

De aceea, atunci când este posibil, compatibilitatea JavaScript a cititorului ar trebui să fie închisă. O altă măsură de siguranţă importantă este de a menţine cititorul actualizat, pentru a fi pregătit şi protejat împotriva noilor atacuri malware.

G Data Software AG, cu sediul central la Bochum, este o companie cu o expansiune software inovativă şi rapidă care se concentrează pe soluţiile de securitate IT. Drept specialist în securitatea pe Internet şi pionier în domeniul protecţiei antivirus, compania fondată în 1985 la Bochum, a produs primul program antivirus acum mai bine de 20 de ani şi în 2010 sărbătoreşte aniversarea a 25 de ani.

Gama de produse a companiei cuprinde soluţii de securitate atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru companiile mici, medii şi mari. Soluţiile de securitate G Data sunt disponibile în mai mult de 60 de ţări din întreaga lume.

antivirusatacuri informaticeITmalwaresecuritatevirusi informatici
Comentarii (0)
Adaugă comentariu