Atenţie, români! Vi se pregăteşte o nouă mineriadă

– Trei sute de sindicalişti din minerit şi-au anunţat intenţia clară de a veni miercuri (19 mai) în Capitală la protestul organizat de confederaţiile sindicale nemulţumite de reducerea salariilor şi pensiilor.

– Liderul Confederaţiei „Meridian”,  Ion Popescu, vorbeşte chiar de prezenţa a peste 1.000 de mineri la mitingul organizat la Bucureşti, informează România Liberă.

.

Popescu a declarat că „a stat toată ziua pe telefon” cu minerii pensionari din Valea Jiului şi că aceştia sunt hotărâţi să vină în Capitală.

Mai mult, liderul sindical s-a declarat îngrijorat de situaţie şi a spus că „în Valea Jiului se anunţă o furtună a celor pensionaţi, nemulţumiţi de reducerea aceasta a pensiilor cu 15%”.

Pe de alta parte, unii dintre mineri nu aveau habar că unii lideri de sindicat le pregătesc venirea la Bucureşti. „Nu ne-a zis nimeni să mergem la Bucureşti, dar m-aş duce”, ne-a spus Ştefan Băltăreţu, miner pensionar.

Vor pleca mineri din carierele Pinoasa, Tismana, Peşteana, dar şi din Petrila, Vulcan şi Lonea.

„Se vor închiria autobuze pentru a se asigura deplasarea în mod organizat. Motivele pentru care ne prezentăm la miting sunt reducerea salariilor cu 25%, reducerea indemnizaţiilor, pentru situaţia în care a ajuns ţara”, a declarat Constantin Creţan, fostul „locotenent” al lui Miron Cozma, Potrivit lui Creţan, o parte dintre ortaci vor veni la protest în salopete.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    Mineri sunt mult mai buni de cat BASESCU CU SERVICIILE SALE SPECIALE , SAPTE LA NUMAR.De ce prostiti lumea, ca sunt si ei necajiti muritori de foame, nu unmbla du SPP, POLITIE GIROFAR CA BASESCU.(astia toaca pensiile noastre sa o apere de dragostea polulara pe BASESCU)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata