Atribuţiile lui Dan Radu Ruşanu la ASF vor fi preluate de Daniel Dăianu

Daniel Dăianu, prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, va prelua atribuţiile lui Dan Radu Ruşanu, care a fost reţinut, marţi, de procurorii DNA.

‘Autoritatea de Supraveghere Financiară a luat act de decizia DNA de reţinere a domnului Dan Radu Ruşanu, preşedinte ASF. Precizăm că nu interpretăm şi nu comentăm în vreun fel decizia DNA, instituţie a statului român care are datoria să îşi îndeplinească atribuţiile integral. În următoarea perioadă, atribuţiile domnului Dan Radu Ruşanu vor fi preluate de către domnul Daniel Dăianu – prim-vicepreşedinte ASF”, se arată într-un comunicat al ASF.

Instituţia mai precizează că va reveni cu precizări după expirarea termenului de reţinere de 24 de ore.

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, a fost reţinut marţi de procurorii DNA în dosarul Carpatica-ASF, urmând a fi prezentat la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi , procurorii au dispus extinderea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor faţă de Dan Radu Ruşanu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata