Attila Korodi: Am ca obiectiv consolidarea instituţiei; cred că nu Roşia Montană va fi tema la Ministerul Mediului

Deputatul UDMR Attila Korodi, propus să preia Ministerul Mediului, a declarat luni, 3 martie, că are ca obiectiv principal consolidarea instituţiei, dar şi o analiză a situaţiilor pentru care Comisia Europeană a instituit procedura de infringement.

‘În primul rând am ca obiectiv consolidarea instituţiei şi pregătirea închiderilor pe Programul Operaţional care se închide în 2015, inclusiv. Asta este esenţial. După aceea, imediat va trebui să facem o analiză asupra zonelor în care există cu Comisia Europeană procedură de infringement şi să vedem paşii care trebuie făcuţi ca să intrăm într-un făgaş normal, să fie închise, şi să consolidăm instituţiile din subordinea Ministerului Mediului, ca să poată să activeze în această zonă. Eu cred că putem face paşi importanţi ca pe cooperare interinstituţională, pe alte ministere să reuşim să implementăm tot ceea ce se află în strategia naţională împotriva schimbărilor climatice şi strategia naţională de dezvoltare durabilă’ , a spus Attila Korodi.

Referitor la subiectul Roşia Montană, el a precizat că nu va fi o temă la Ministerul Mediului. ‘Deja există o procedură făcută în Parlament, o analiză care, după părerea mea, a fost foarte benefică. Există un raport elocvent, eu cred că nu Roşia Montana va fi tema la minister’, a adăugat Attila Korodi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata