Au fost eliminate restricțiile referitoare la salarizarea minimă a muncitorilor străini

Ministerele de Finanțe și Fondurilor Europene vor scoaterea restricției de angajare a străinilor în România cu cel puțin salariul mediu brut pe economie. O astfel de cerință nu există în UE, precizează un secretar de stat din Ministerul Fondurilor Europene.

Legislaţia privind angajarea străinilor ar putea fi schimbată, iar obligaţia plăţii la salariul mediu brut ar putea fi eliminată, a susținut, joi, Dan-Octav Paxino, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, a făcut cunoscut Agerpres.ro.

„Având în vedere că, în perioada actuală, trecem printr-un deficit major în ceea ce priveşte forţa de muncă se lucrează, chiar ieri am avut o întrevedere şi cu domnul ministrul al Finanţelor, domnul Teodorovici, şi în principal suntem preocupaţi pentru a dezvolta şi găsi modalitatea cea mai eficientă ca România să modifice, să amendeze, legislaţia actuală care permite aducerea de forţă de muncă din străinătate, deci a muncitorilor, dar prin legislaţia noastră suntem obligaţi să îi plătim la salariul mediu brut pe economie„, a declarat Dan-Octav Paxino, la conferinţa Instrumente europene financiare şi non-financiare pentru mediul de afaceri din România, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Conform acestuia, în celelalte state membre ale Uniunii Europene nu există această restricţie sau autolimitare.

Întrebat ce presupune amendarea legislaţiei, Dan-Octav Paxino a spus pentru Agerpres că se vrea eliminarea obligativităţii de a remunera angajaţii din străinătate cu cel puţin salariul mediu brut pe economie. În plus, acesta a menţionat că măsura va fi anunţată în viitorul apropriat de Ministerul Finanţelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata