Audi se aşteaptă la vânzări record în 2009 pe piaţa din China

Constructorul auto german Audi AG si-a depasit deja in China tinta de vânzari propusa pentru acest an si se asteapta ca cel mai târziu in 2012-2013 piata din China sa depaseasca piata din Germania, devenind cea mai importanta piata mondiala pentru Audi, informeaza AP.

Audi, o divizie a celui mai mare constructor auto european, Volkswagen AG, a informat miercuri (28 octombrie 2009) ca de la inceputul anului si pâna in prezent a livrat 118.196 autovehicule pe piata din China, in crestere cu 22% fata de nive lul inregistrat in perioada s imilara a anului trecut.

Audi, care in China are o facilitate de productie la Changchun, a precizat ca vânzarile de autovehicule din seria A4 au crescut cu peste 62%, pâna la 28.269 de unitati, in timp ce vânzarile de autovehicule seria A6 au crescut cu peste 16,6%, pâna la 80.308 unitati.

“Vânzarile record depasesc estimarile noastre”, a declarat directorul de vânzari si marketing de la Audi, Peter Schwarzbauer. “Cu siguranta, pâna la finele anului vom vinde peste 130.000 de unitati in China”, a adaugat Schwarzbauer.
Pentru viitor, Audi spera ca modelul Q5 se va bucura de apreciere pe piata chineza, unde acest model va fi fabricat prin intermediul unui “joint venture” cu constructorul auto chinez FAW. În plus, anul viitor, Audi are de gând sa lanseze pe piata din China si mode lul A3 hatchback.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata